Lucht-vuurwedstrijd groot succes!

zaterdag, 13 december 2008 20:53 by Admin

Om maar met de deur in huis te vallen: de plaatsen 1 t/m 4 zijn geschoten door de .22LR schutters, de plaatsen 5 t/m 10 door luchtschutters. Proficiat heren .22LR schutters! Toch zijn luchtschutters niet volstrekt kansloos op de 100m tegen .22LR schutters. Dat blijkt ook uit de groepjes. Toegegeven: tegen een geoefend .22LR schutter (de winnaar van deze wedstrijd schiet dagelijks met zijn .22LR) is het een zware kluif voor een luchtschutter maar als we groepjes van vorige 100m luchtwedstrijden bezien (bijvoorbeeld het groepje van 2,17cm van Henk BAM geschoten tijdens een eerdere 100m wedstrijd), dan zou er zeker een luchtschutter in de TOP 3 moeten kunnen komen. Daarnaast waren er wat luchtschutters die simpelweg pech hadden vandaag. Zo schoot Eric een mooi groepje maar had hij zijn kijker een paar kliks teveel naar rechts staan. Bij Guido was de accu van zijn Daystate MK3 leeg zodat hij noodgedwongen met zijn Benjamin Discovery moest schieten. John en Chris hadden hun Theoben Vanquish ingeschoten op 50m en moesten op de valreep hun materiaal op 100m instellen. Bij de volgende confrontatie, de 50m in Rijssen op 20 en 21 februari 2009 proberen de luchtschutters zich natuurlijk te revancheren want eerlijk is eerlijk: omdat de .22LR schutters dit keer gewonnen hebben, zijn de volgende keer de luchtschutters aan de beurt om te winnen. Dat is logisch. Dit keer werd 1 ronde van 10 schoten gelost. De tijd die daarvoor stond was 10 minuten. Voorafgaand en na de wedstrijd bekeken en probeerden de lucht- en vuurschutters elkaars wapens en werden er wetenswaardigheden uitgewisseld. Na afloop van de wedstrijd kregen alle deelnemers naar goed gebruik een doosje bonsbons (de reacreatieschutters trouwens ook, dank je Jan!). Al met al een zeer geslaagde dag! Dank schutters, CREW en bardame en heer!

Filmpje tijdens de wedstrijd: http://nl.youtube.com/watch?v=7CXdVu0La-4 (met dank aan Ad)

Hieronder de scorelijst waar op de eerste 6 plaatsen zijn weergeven:

 

De verdiende winnaar: Christiaan, zijn Anschutz 2213 en de beker (met dank aan Jan). 

Luchtschutter Eric schoot een zeer net groepje maar zijn kijker stond teveel naar rechts. " Had ik maar een kijker gebruikt waarmee ik de inslagen kon zien. Dan had ik kunnen corrigeren tijdens het schieten" .

Dat soort types hou je altijd: onttrekking aan de wedstrijdregels met een 7,62mm M14 GKG ( http://en.wikipedia.org/wiki/M14 )       

Kraaien en GKG geweren gaan niet samen.

Schutters kijken met spanning naar de puntentelling

 

 Met wat voor luchtbuks staat deze LB.netter nou te schieten? En is hij niet slank op deze foto?

Gewaardeerd op 4.7 door 23 mensen

  • Currently 4,695652/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

december 13. 2008 21:39

Hoy Emirto het was weer zeer aangenaan in Ochten.Dit is in grote maten te danken aan jullie als crew,dus van mijnent wegen alle eer aan jullie als organisatoren.En natuurlijk aan de winnaars!Ik denk dat vandaag wel bewezen is dat vuur en lucht perfect samen gaan .Ik heb alleen maar schutters gezien die respect hadden voor elkaars materiaal en prestatie.Ook mijn dank aan de mensen van de SV.Een opmerking mischien toch een ander wedstrijdkaart meer wit.Grts Eric

GEUENS ERIC

december 13. 2008 22:52

Dat was inderdaad een hele mooie dag die er vooral veilig en met veel plezier aan toe is gegaan.
Het is leuk om te zien dat de .22Lr schutters met dezelfde lol, veiligheid en enthousiasme de wedstrijd hebben geschoten Smile
Christiaan, nogmaals gefeliciteerd met je welverdiende overwinning! Uiteraard ook mijn felicitaties aan de de nummers 2, 3 en 4. Goed gedaan mannen!

Iedereen bedankt voor de gezellige dag en tevens wederom veel dank aan de voortreffelijke gastvrijheid van S.V. "Le Cartouche"

Nog even een vraagje tussendoor. De aankomende 50 meter wedstrijd in Rijssen is toch lucht tegen lucht en vuur tegen vuur? Dus niet lucht tegen vuur?

Groet,

Nils

december 13. 2008 22:58

Ben het met de voorgaande sprekers eens, een prachtige en veilige wedstrijd! Super!!
hoop er vaker bij te zijn!

ps. eric nogmaals bedankt voor de pellets!

Reijer

december 13. 2008 23:09

Nils,

Volgens mij is het eerste het geval. Ik zal Gerard Wolters eens vragen wat zijn bedoeling is. Een prijs voor het kleinste groepje (door vuur of lucht geschoten) lijkt me wel leuk.

Groet!

e.r

december 13. 2008 23:36

Beste mensen,
Ten eerste van harte met deze prachtige resultaten!!!!!
Ik wil in Almelo een lucht tegen vuur wedstrijd houden!!
Wil wel weten of er animo voor is??Verder de 2 jaarlijkse luchtshoot brengen naar 3 x ipv 2x per jaar.Graag jullie reactie hier op.Hoop dat Gerard een aantal .22 vuur mensen mee wil nemen dan ?????Ik hoor het nog wel dan.

MvG Henk Kouijzer (Bam)

Henk Bam

december 14. 2008 00:36

Het was inderdaad weer een ontzettend leuke dag daar in Ochten.
Helaas moest ik wat vroeger weg door m'n werk.
Eric en Jeroen hebben laten zien dat Luchtgeweren ook in staat zijn tot goede prestaties.
En de uitgenodigde vuurschutters zijn niet de minste, die hebben al wat grote wedstrijden op hun naam staan !

Iedereen bedankt weer voor de gezelligheid, en de organisatie bedankt voor het organiseren en niet vergeten de bonbons !

John van Oorschot

december 14. 2008 09:16

Leuke dag met leuke mensen.
Enhe die .22 schutters hebben ook humour ghghghghg (geintje mannen)

Ady

Ady

december 14. 2008 10:00

Klein maar fijn gezelschap alsmede de groepjes van de . 22 LR mannen. Luchtschutters waren close by ( Eric, iets meer links denken ! Chris van de Veluw alle schoten binnen een breedte van 1 cm. onder elkaar gezien hij op 50 gerekend had, zijn laatste drie schoten in de roos dus dit had ook wat kunnen zijn ! ) maar de .22 LR krachtbron is toch constanter ? Hier ligt een 2009 voor ons met experimenten en goede initiatieven, zoals de .22 LR mannen zeggen: 100 meter luchtschutters organiseer jullie ! Henk gaat de aftrap geven zo te zien ? Ik heb met enorm veel lol beide groepen bekeken en aan het werk gezien, het was een geweldige happening, groeten van Jan. ( ook geweldige "achtergrond muziek" van Leon trouwens, dit hoor je niet al te vaak Smile ).

Jan

december 14. 2008 10:43

3 keer per jaar ??
Zo'n dag als gisteren wil ik elke maand wel een keer !!!!

Dus op naar de 12 !

Iedereen bedankt en tot de volgende keer!

PS. ben hard aan het sparen voor een 100meter buks/scope.

rene george

december 14. 2008 11:25

Zoals Eric al schreef, waarom nou geen kaarten met alleen een zwarte bull?
Ook de vuurschutters hadden een probleem met het feit dat ze hun inslagen niet zagen.
In het topic over de ideale 100 meter kaart heb ik het al gezegd, maar er werd niets mee gedaan.

De dag zelf was zeer geslaagd.
De organisatie was strak maar op een prettige manier.
De 22lr jongens deden mee alsof ze er al jaren bijhoorden, bravo.
Ze waren ook oprecht geinteresseerd in de spullen van de luchtmannen. Leuk.
Overigens, als je denkt dat wij met spullen sjouwen, die vuurmannen hebben ook niet alleen een buks en een doosje patronen bij zich.

Kortom, wanneer weer?
Drs. P.

december 14. 2008 11:33

Dag Emirto,Jan ,Ad, Nils ,John en anderen waarvan ik hun namen nog niet ken

Bedankt voor de gezellige en sportieve middag. Buiten het feit dat de KKG-groep gewonnen heeft, was het zeker de moeite waard. Wij moesten, als KKG schutters , even wennen aan de 10-schots wedstrijd.Dit komt bij ons meer overeen met finale schieten. Dat is ook 10 schoten . Houden jullie er rekening mee , dat Rijssen 30 SCHOT is ? Na de proefschoten kunnen jullie gerust even de zaak op druk brengen. De tijd is 45 minuten voor proef + 30 schot.
Verder was het spannend om zonder baankijker of monitor of kaarttransport te schieten.
Monitor of kijker spreekt voor zich , maar met kaarttransport kun je altijd de kaart even terughalen om de score te bekijken.
Tijdens de wedstrijd wist eigenlijk niemand wat hij nu precies had geschoten. Maakt het extra spannend.
Reactie op Henk Almelo : op 27 december hebben we 's middags de AK 12m in Barneveld dus we kunnen niet aanwezijn in Almelo. Ik zal proberen of ik een groep karabijn schutters kan mobiliseren.
Verder denk ik dat we de wedstrijd vuur-lucht exclusief kunnen houden door 1x per jaar een goede wedstrijd neer te zetten. Met toch iets meer schoten erin. De KKG schutters hebben al veel wedstrijden zoals AK-DK-NK wesdtrijden. Verder een 50m en 100m Precisie, Heldentoernooi en een streekcompetitie. Kortom een druk programma.
En als laatste , ORGANISEER jullie !!!!
Het zou jammer zijn dat jullie discipline door overheidsmaatregelen? op een dag ? zou moeten eindigen.
Ik denk dat Emirto nu genoeg huiswerk heeft meegekregen.
Succes Heren en hou vol.

Gerard W.

december 14. 2008 19:21

Ja leuk... eh,,Alleen jammer dat het een besloten club was...

AnneBangma

bangma

december 14. 2008 21:18

lees dit goed !!!!!
En als laatste , ORGANISEER jullie !!!!
Het zou jammer zijn dat jullie discipline door overheidsmaatregelen? op een dag ? zou moeten eindigen.
Ik denk dat Emirto nu genoeg huiswerk heeft meegekregen.
Succes Heren en hou vol

Emrito !!!!!doe er wat mee !!!!!

rene george

december 14. 2008 21:29

Anne, het ging inderdaad om een besloten shoot vanwege het try-out karakter. Er komt ongetwijfeld weer een open wedstrijd en funshoot in Ochten. In ieder geval is op 27 december de kerstshoot (fun en wedstrijd) in Almelo:

www.100mairgun.nl/.../...7-december-in-Almelo.aspx

Dat is ook nog eens een stukje dichter bij je huis Smile.

Groet!

e.r

december 15. 2008 10:23

Beste mensen.

ten eerste wil ik zeggen dat het samen schieten,vuur en lucht mee bedoeld,een heel leuk iets is.Zelf lig ik vaak genoeg in drachten,twee keer per week tussen de vuurschutters in te mikken op de vijftig meter baan.
Ten tweede, ben ik gewoon stinkend jaloers dat ik er niet bij was...goed gedaan Emirto..

(oh ja,Ik zag in de top vijf geen "Berend" staan............) sorry,kon deze vermelding even niet laten...


Groet. Anne Bangma.

bangma

december 15. 2008 13:53

Even voor Nils,

Ja, in Rijssen schiet lucht in een aparte klasse. We schieten daar trouwens op de 50 meter KKG schijf (de tien is 10,5mm diameter).

Verder iedereen bedankt voor het organiseren en het enthousiasme. En erg leuk om ook eens met jullie (en mijn eigen) windbuksen op 100m te mogen schieten. Ik kijk uit naar de volgende lucht-kleinkaliber wedstrijd.

Sven.

Sven

december 16. 2008 00:42

Ja jammer was het dat ik door "materiaal"defect uitgevallen was met de MK3( verlengsnoer en oplader zitten in de tas)
Misschien had ik dan wel in de score lijst voorgekomen.......
De BenDisco waarmee ik de wedstrijd nu maar heb gedaan was niet berekend(de kijker-afstelling dan)op de 100 meter....
Volgende keer ben ik ,mits ik vrij kan zijn van me werk, er zeker weer bij!

Ik heb er iniedergeval gruwelijk van genoten, zo'n 100 meter-shoot

MvG G. Risonkit

G. Risonkit

december 16. 2008 13:18

Guido, heb je royaal goed gemaakt door 4 treffers met "dat dikke geweer" op die mooie grote pan ! groeten van de 1OO meter crew !

Jan

Reacties zijn gesloten