Spijkenisse krijgt zijn schietaccomodatie!

donderdag, 29 januari 2009 10:50 by Admin

Vanochtend kreeg ik een SMSje van initiatiefnemer en investeerder Wim Laarhoven van de hypermoderne schietaccomodatie in Spijkenisse: Hij komt er!

Wim: Van harte gefeliciteerd namens de 100m crew dat je het voor mekaar hebt gekregen! Zonder jouw vasthoudendheid zouden 100m luchtschutters geen schietaccomodatie hebben gehad in de omgeving van Rotterdam. Hulde!

Aanmelden voor de ultramoderne SV in Spijkenisse kan hier: http://svs-spijkenisse.nl/main.php

Zie ook het artikel hieronder.

Groen licht voor schiethal (uit het AD van 29 januari 2009)

SPIJKENISSE - Spijkenisse krijgt een schiethal.
De gemeenteraad is hier gisteravond in meerderheid mee akkoord gegaan. De hal komt in de Sportpolder, vlakbij de voetbalvelden van vv Hekelingen en het honkbalcomplex van Spikes.

De handen van Wim Laarhoven van de stichting Indoor Shooting Voorne-Putten gingen gisteravond iets na half elf, na het bekendworden van de stemming in de gemeenteraad, juichend de lucht in. ,,Tien jaar hebben we onderhandeld met de gemeente, nu is er eindelijk een akkoord,'' sprak hij emotioneel.

De stichting bekostigt het 2,7 miljoen kostende schietsportcentrum dat 140 meter lang en 3,3 meter hoog wordt. Erin komen veertig banen, onder meer van honderd meter, voor sportschutters. Schietsportvereniging Spijkenisse gaat er als hoofdhuurder gebruik van maken. ,,We hebben bijna 200 leden die staan te trappelen,'' verzekert secretaris Gijs de Boer.

Laarhoven wil dat 'binnen vier weken' de eerste paal voor de hal de grond ingaat. Volgens hem zijn alle benodigde vergunningen al binnen.

Tien jaar geleden gaf zijn stichting voor het eerst bij de gemeente aan een schiethal te willen neerzetten. Aanvankelijk werd aan de polder Oostbroek gedacht, maar omdat die minder geschikt bleek kwam de Sportpolder als alternatief naar voren. De onderhandelingen liepen regelmatig vast en ook gisteravond dreigde vertraging. Een deel van de gemeenteraad is bang dat de hal de gemeente minimaal een miljoen euro kost. Voor dat bedrag staat Spijkenisse borg, zo is Fortis beloofd, de bank waarbij de stichting leent. CDA, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA vrezen dat de gemeente te veel risico loopt als de schietaccomodatie maar weinig belangstellenden trekt en failliet gaat. Maar volgens Laarhoven willen ook de politie, marechaussee en de douane op de Spijkenisser schietbaan oefenen. Een raadsmeerderheid van VVD, ONS en LPF vindt de hal juist een aanwinst en de risico's 'meevallen'.

Gewaardeerd op 4.8 door 17 mensen

  • Currently 4,764706/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:   Diversen
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (1) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties

januari 29. 2009 15:02

Kijk dat is nou eens goed nieuws!
Een nieuwe schietbaan en voor mij nog redelijk dichtbij ook (kwartiertje rijden).

Kan ik misschien eens op afstand schieten.
Het lidmaatschapsgeld is ook niet al te duur zo te zien.

Misschien kan deze club ook een leuk verzamelpunt worden voor de luchtschutters uit de omgeving.

Dennis_k

Reacties zijn gesloten