Bontrager in caliber 15,63mm, 700J (516fpe)

maandag, 24 augustus 2009 13:36 by Admin

Eigenlijk hoort deze Bontrager niet thuis op dit 100m blog. De reden daarvoor is dat het geen buks is waarmee fatsoenlijke groepjes op 100m geschoten kunnen worden. Alhoewel, vanaf windkracht 11 durf ik het met deze Bontrager misschien op te nemen tegen een serieuze 100m buks. Daarom plaats ik dit topic dus lekker toch op dit blog.   

    

Zoals op bovenstaande foto te zien is, is de Bontrager met zijn 130cm een beetje groter dan een HW30.  

   

Detail van de grendel en het laadsysteem

 

De kolf is van amerikaaans walnoot

Tsja wat kan ik er verder over zeggen? Het ding is zeer massief uitgevoerd en heeft een gladde loop met een choke (vernauwing op het eind). De buks wordt gevuld op 230bar en verschiet 24,5 grams munitie (380 grain) met een snelheid van 240m/s. Dit betekent een dikke 500fpe maar na 2 schoten is het bijvullen geblazen. De gladde loop zorgt ervoor dat om enigszins nauwkeurig te kunnen schieten onderstaande slugs nodig zijn. Door hun vorm gaan ze vanzelf roteren wanneer ze tijdens de vlucht luchtweerstand ondervinden. Door de gladde loop met choke kun je er leuk hagel mee verschieten. Dit kunnen een paar tientallen 5mm balletjes zijn maar ook een stuk of vijf 9mm ballen (die ik bijvoorbeeld met mijn Shinsung verschiet).  

 

15,63mm slug naast een 4,5mm diabolo

Kortom, een leuke buks voor de fun maar waardeloos als 100m buks buiten het orkaanseizoen.

Gewaardeerd op 4.4 door 51 mensen

  • Currently 4,392157/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:  
Categories:   BigBores
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (0) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties zijn gesloten