FT machine: Air Arms EV2 MKIV

zaterdag, 10 april 2010 19:55 by kwal

Vanmiddag werd hij door Joost persoonlijk afgeleverd op de Maasvlakte: De Air Arms EV2 MKIV. Met een mondingsenergie van 16J in 4,5mm is deze Air Arms niet de meest voor de handliggende 100m buks. Zeker niet in winderige omstandigheden. Ik heb hem dan ook niet aangeschaft voor het 100m schieten. Ik heb hem gekocht nadat ik zijn voorganger, MK3, had vastgehad bij Joost en dat voelde......gelijk helemaal goed. In het algemeen heb ik geen voorliefde voor high-techlook buksen. Echter toen ik de EV2 voelde en de afwerkingskwaliteit van de gebruikte materialen zag en voelde, was ik gelijk verkocht. Werkelijk subliem. De EV2 is helemaal gebouwd voor FT schieten. Dat betekent in dit geval dat ''form follows function'' het uitgangspunt bij het ontwerp is geweest. Dus geen checkering en fancy blauwing maar wel allerlei  multiinstelbaar aluminiumstuff, waterpasjes etc. aan de gelamineerde (heeft geen last van de invloed van vocht) kolf dat je helpt de buks op optimaal op je schiethouding en afmetingen in stellen. De MK4 is, tegenstelling tot de MKIII, voorzien van door middel van kogelscharnieren beweegbare kolfdelen. Dat is wordt duidelijk als je onderstaande foto's vergelijkt met foto's op de site van Air Arms. 100 schoten op een vulling haalt de EV2 met gemak. Natuurlijk is dit geweer gereguleerd en voorzien van een werkelijk sublieme matchtrekker. Ook multi-instelbaar. Oh Oh Oh wat is die lekker. Hieronder wat pica's.


 

 

Oja, hij groepeert ook nog eens goed. Hierboven een 5 schotsgroepje op 10m waarbij de voorhout werd ondersteund. Geschoten met JSB Exact 4,52mm

Gewaardeerd op 4.9 door 9 mensen

  • Currently 4,888889/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

april 10. 2010 23:43

Wat ga je morgen testen dan?

mvg

Robert

Robert

april 18. 2010 23:13

Dag Sander,

Niks mis met de HW97K. Heb hem ook (in 4,5mm FAC). De EV@ is wel een ander soort geweer natuurlijk.

Groet!

E.R.

Reacties zijn gesloten