16 Joule EV2 schiet gerafeld gaatje op 100m

donderdag, 25 november 2010 23:41 by kwal

Tsja, een Nils-test met een 16 Joule Air Arms EV2 op 100m kon natuurlijk niet uitblijven. Onlangs is Nils aan het werk geweest op de 100 meter binnenbaan in Ochten. Na het inschieten werden  3 schoten achter elkaar gedaan die samen een gerafeld gat vormden. Er werd geschoten met JSB Express 4,52mm. De kijker was een Big Nikko (niet een echte 100m scope). Het geschoten groepje geeft toch weer nieuwe inzichten op de potenties van 16 Joule buksen op 100m. En nieuwe inzichten zijn goed. Dat betekent dat we wat leren. 

Wat het hele zaakje wellicht nog interessanter maakt om nader uit te zoeken, is dat er dit 3 schotsgroepje aan de fles met de externe regulator op 180 bar werd geschoten. Er was dus sprake van 2 regulators: een interne originele Airs Arms regulator en een geile (custommade by Gertje)  externe regulator. Over die Geile Gert Regulator (GGR) zal ik binnenkort wat meer vertellen. 

 
Zo ziet een gerafeld gat op 80 grams papier eruit.
Tijdens het schieten. De gehoorbescherming was natuurlijk niet nodig voor de EV2. Ze was wel nodig omdat er iemand met een .308 Corsair lag te knallen.
16 Joule buks op 100m.  Voor de multiplexplaat op de foto hing het papieren schietkaartje.

Gewaardeerd op 4.0 door 22 mensen

  • Currently 4,045455/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (1) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties

november 27. 2010 20:48

Daar sta ik toch wel een beetje van te kijken. Ik had verwacht dat een EV2 best nette groepjes op honderd meter zou kunnen schieten maar dit is behoorlijk extreem.

Beste groet,

Lucas

Reacties zijn gesloten