Schmidt & Bender 5-25X56 PM II: reviewtje

zondag, 27 oktober 2013 14:54 by Emi

Een van de beste allround richtkijkers die ik ken, is de Schmidt & Bender 5-25X56 PM II. Omdat er op dit blog al eerder over wat verschenen is over benchrestscopes als de Nightforce 12-42X56 en de IOR 36X42, is het misschien wel aardig eens een kleine review over deze S&B  te plaatsen.

 

Deze richtkijker met 34mm buis is scherp vanaf 10m (op de kleinere vergrotingen). Ze is gebouwd voor schieten op zeer grote afstanden door (elite) militaire scherpschutters in allerlei weersomstandigheden. De Britse scherpschutter Craig Harrison vestigde er een rekord mee door op 2475m doel te treffen.

De Schmidt und Bender heeft dan ook een extreem goede bouwkwaliteit. Die heb je misschien niet nodig als je de richtkijker gebruikt om overdekt met je luchtbuks te schieten in de benchrest maar je merkt het wel. Bijvoorbeeld als je aan de turrets, het oculair of de sidefocus draait. Maar natuurlijk ook als je er doorheen kijkt.

 

De mijne staat op dit moment geparkeerd op een Theoben Rapid MKII in .25/ 6,35mm. 

 

De optiek is natuurlijk ook van een zeer hoge kwaliteit. Contrastrijk, uitermate scherp, lichtsterk en kleurecht tot in alle uithoeken van de lenzen. Ook in wat mindere lichtomstandigheden en op grotere vergrotingen. Ik heb gekozen voor het fijne P4L Fein draadkruis maar er zijn natuurlijk ook andere reticles beschikbaar. Zoals bij alle kwaliteitsrichtkijkers wordt het verlichte draadkruis subtiel verlicht  (niet zo'n kerstboom die in goedkope kijkers het doorzicht verpest).

  Detail

 

Meer info op de website van de fabrikant.

Gewaardeerd op 5.0 door 17 mensen

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

oktober 27. 2013 16:36

Leuk reviewtje Emi maar welke scope vind jij nou eigenlijk het beste? De IOR, de NF of de S&B?

Thanks,

Marco

oktober 27. 2013 21:29

Voor bijna 2600 euronen mag je ook wel wat kwaliteit verwachten nietWink?

Vin

oktober 27. 2013 21:43

@Marco,

Dat is moelijk te zeggen. Hangt af van je doelstellingen en je persoonlijke voorkeuren.

Groet!

Emi

oktober 29. 2013 20:59

Dag Emi,

S&B wordt in het Nederlandse leger gebruikt op Accuracy International geweren.

Beste groet!

Bernd

november 10. 2013 20:41

Hoy Emi ooit hoop ik er eens te kunnen kopen,en als ik dan toch zou kunnen kiezen zou ik de zandkleurige nemen.
Dat vind ik op het moment ook nog is de mooiste kijker die er is.
Maar dat is natuurlijk persoonlijk en muggezifterij van mijnent wegen.
Profficiat met deze nieuwe topper in je verzameling en thanx voor de revieuw.

Grtz Eric


Eric

Reacties zijn gesloten