RAW .30 groepje op 100m

maandag, 15 juni 2015 20:30 by Admin

Al eerder hebben we het op dit 100m blog gehad over de komst van Rapid Air Weapons HM1000X in caliber .357. We gaan het nu hebben over de .30 variant. Die schiet het beste met JSB diabolo's. Onderstaand groepje is geschoten met een RAW .30 op een binnenbaan op 100 meter. Door een Belg.

Enkele jaren geleden begon het project .30  bij Rapid Air Weapons vorm te krijgen. Het idee was dat er voor BigBore pellet buksen gewoon een sterkere body nodig was. In 2013 was het dan zover.De HM1000X body was klaar en werkte goed. Door de afmetingen had hij een uitstekende gereguleerde voorkamer. En: De gereguleerde druk kon tot 170 bar afgeregeld worden, zonder onbetrouwbaar te worden.

De eerste lopen werden besteld bij Lothar Walter en.... het was een drama... De beoogde accuratesse was er gewoon niet. Martin Rutterford, de directeur van RAW was stevig teleurgesteld.

Importeur Joost had intussen goede contacten in Zuid-Korea en kwam erachter dat die erg goede lopen maakten in 9mm. Goede lopen die een goede accuratesse gaven met JSB pellets. Dus.... Project .30 kwam even op een zijspoor en .35/.357 kreeg het voordeel van de twijfel. Al snel bleek de 9mm/.357 gigantisch goed te scoren. Dus... werd dit in de USA onmiddellijk een groot succes.

Toch bleef Martin zoeken naar een goede .30 loop. Na veel experimenteren en knutselen had hij die begin 2015 eindelijk gewonden. De eerste 2 ter wereld (je kunt tot op de dag van vandaag nog geen .30 RAW vinden op de officiele RAW site) gingen naar Nederland. En werden direct omarmd. Ongekend zuiver en rustig schietend en voor een (relatief gezien) redelijke prijs...

De eerste 7 uit de volgende productierun gingen ook naar NL en zijn nu in omloop aan het raken. Nog steeds een primeur, want: In de USA..... niet te krijgen en niet te vinden. Dat begint nu pas te lopen. Joost heeft wekelijks contact met Martin over de resultaten en de feedback. Want: RAW volgt dit met veel belangstelling.

De ideale afstelling is momenteel met de 44 grainers van JSB ongeveer 265 m/s. Hiermee worden geweldige groepje geschoten op 100 meter. Dit met hagelnieuwe buksen. De verwachting is dat ze, als ze eenmaal helemaal ingelopen zijn, de groepjes nog iets kleiner kunnen worden.

Soms duurt het wat lang... Maar: uiteindelijk komt het dik in orde! Deze buks gaat stevig van zich laten spreken!

De RAW .30 is voorzien van een 9-schots magazijn, een regulator met quickfill aan de bovenkant, in NL standaard met een 480cc carbon flesje, een carbon loopmantel en een carbon demper. De kolf keuze is rechtshandig walnoot duimgat, rechtshandig walnoot sporter. Laminaat was er even niet meer...

Gewaardeerd op 5.0 door 45 mensen

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

juni 15. 2015 21:28

Zeer interessante achtergrondinformatie. Bedankt!

Hartelijke groet,

Wil

juni 15. 2015 22:43

Dank voor de informatie. Supermooie buks.

jan

juni 15. 2015 23:02

Noblesse oblige.

Groet,

Mark V.

juni 16. 2015 05:38

Prachtig groepje en een zeer puike buks, veel plezier ermee Ric.

Kniffie

juni 16. 2015 09:36

Hoy leuk Emi,
dit is idd een top buks hoor!!
Daar gaan we nog zeer mooie dingen van zien bij de 100m wedstrijden.
De concurentie is groot,maar aan deze buks gaan ze een vette kluif hebben!
@kniffie bedankt!

Grtn

Ric

juli 14. 2015 11:04

Eric,

Knap geschoten man!!
Ik heb er ook al mee mogen schieten en hij voelt inderdaad heel erg solide aan, en gaf met 3 verschillende schutters in de wind toen al een top resultaat!

Knap om te zien dat je de lijn hebt kunnen doortrekken!

Go for 1!

Kazzz

november 1. 2015 15:01

Pingback from 100mairgun.nl

Arnold wint Venray. RAW in opkomst

100mairgun.nl

Reacties zijn gesloten