Buitenwedstrijden, welk materiaal?

donderdag, 9 april 2009 02:49 by Admin

Luchtschutters,

Ik weet niet hoe jullie er over denken maar ik denk dat luchtschutters op 100m die in de buitenlucht willen presteren een optimum moeten vinden in pelletgewicht vs pelletsnelheid. Dat heeft de volgende redenen: een lage snelheid betekent dat een pellet langere tijd onderhevig is aan invloeden van de wind. Een lichte pellet is ook meer onderhevig aan de wind. Zonder enige onderbouwing maar puur op basis van mijn onderbuikgevoel denk ik dat een HW100 met 12 fpe weinig kans maakt in winderige omstandigheden. Een .50 Dragon ook niet vanwege de lage pelletsnelheid. Bijvoorbeeld een luchtbuks die met ca. 60-80 fpe een zware .22 of .25 weet te verschieten lijkt mee een mooie kans maken. Dit is puur gespeculeer. De wedstrijd in september moet het uitwijzen: http://www.100mairgun.nl/post/Buitenwedstrijd-in-september.aspx

Groet!

E.R.

Gewaardeerd op 4.3 door 17 mensen

  • Currently 4,294117/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

april 9. 2009 07:46

Hoi vrienden,
En toch ga ik deze wedstrijd proberen met de Dragon .50 !
En als de BSA R10 binnen is wil ik het ook hier mee proberen !
dus indien mogelijk twee plekken voor René George

rene george

april 9. 2009 11:52

Voor dit soort banen geldt hetzelfde als voor alle andere banen er is alleen een extra handycap, de wind.
Gelukkig is wind niet constant en staan er vlaggetjes.
Op 100m binnen zie je ook je hartslag met 15x vergroting en moet je gecontroleerd afdrukken. Hier moet je wachten tot de vlaggetjes stilhangen, da´s moeilijk maar zelfs schieten met 16J is geen probleem hoor.

En ik kan je verzekeren dat ook een .22LR aardig uit de koers gaat met wind

erik (sabre)

Reacties zijn gesloten