Lightstream HW100: Specs

dinsdag, 15 maart 2011 17:16 by Emi

Het kan de serieuze 100m schutter niet zijn ontgaan dat Gerald een buks die het uit de doos niet goed doet op de 100m heeft weten te transformeren in een winner. Met dank aan Gerald is onderstaande tekst van een internationaal forum overgenomen. 

Maar nu de specs of the HW100 Lightstream special.

1. the barrel
This is replaced for a Lothar Walter polygon barrel in .22 600 mm long. Just make a copy of the HW barrel bud make the edge on the back where the pellet enters the barrel 0.5 mm larger so the pellet can enter the barrel easier. 

2. Fixing the barrel in the breech block

For this there are 2 extra grubscrew’s m4 drilled in to the breech , the location of these screw’s is on top trough the dove tale 10 and 20 mm in front of the center of the transfer port hole to clamp extra on the barrel.

3. Loading probe 
This is made 2,4 mm longer by drilling a 2 mm hole in front of the tip and soldering a brass extension tip on it what fits in the hole and is as thick as the loadingprobe it self and has a 2mm side that centers it in the probe.
By making the probe longer it will seat the pellet further in to the barrel.  The JSB pellet (tested as the best for this combination) has a deep skirt that wil sit on the edge of the barrel and the block where the transferport and valve are housed. A longer probe will avoid that.

 4. The barrelband 
In the barrelband there are 4 grub screw’s these clamp the barrelband on to the cylinder
Fixing the barrelband to the cylinder this is done because the stock of the HW100 has the intension to flex and by doing that the barrelband moves the barrel of its center all so remove the o-ring that is in top of the barrelband so that the barrel becomesfree floating.

 

5. The regulator
The regulator is turnt in to increase the pressure set it 0,25 mm deeper.

6. The restrictor 
on the valve stem there is a small bras restrictor this is replaced by a one that is tapered on one side so the air can flow easier trough the valve.

After these modifications set the power of the HW100 to 965 fps (jsb exact 15.9 grn) this will give 20 shot by a 200 bar filling 965 fps is what works best for a polygon barrel in .22. 

Gewaardeerd op 4.1 door 14 mensen

  • Currently 4,142856/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

maart 15. 2011 17:43


7. The pressure tube. Make it steel, make it heavy and make it BIG!

Smile

Gertje

maart 17. 2011 13:44

Hoy Emi Gerald verdient die erkenning,ook internationaal.Ik vermoed dat er nog veel vraag achter komt of dat één en t'ander gekopieerd gaat worden.Hij heeft idd van een matig schietende buks een topper gemaakt!!!Grts Eric

Geuens Eric

oktober 25. 2011 22:30

Graai graai graai, de graaicultuur op 100 m air gaat maar door. Misbruik van andermans genoeg voor eigen gebruik!

Zelfs prominenten worden misbruikt als muppet door 100 m air gun.nl

Schaam je 100 m air!

http://www.youtube.com/watch?v=Y08tLZK8U8I

Joost

Joost

Reacties zijn gesloten