Chronytest

woensdag, 30 maart 2011 14:36 by Emi

Als vervolg op een eerdere chronytest, hebben we deze keer maar eens wat andere buksen over de chrony gehaald. Het leek me aardig om naast wat uiteenlopende PCP's ook een paar wat krachtiger springers te testen. Het vergelijken van appels met peren zeg maar.

Van links naar rechts: AA S500, Diana 52, Dragon Slayer, HW80K, AA S400, Daystate MK4.

Eerst zullen we even heel kort ingaan op de geteste buksen.

Dragon Slayer .50
Van de Dragon vonden we dat hij niet in de verzameling mocht ontbreken. Nu denk ik daar anders over. Voor een Koreaanse buks is hij redelijk goed afgewerkt. Kenners zijn van mening dat de interne delen van de oudere versies degelijker zijn. Het is geen roosjesmelker op 100m. Wel is het een heel leuke compacte plinker op z'n meter of 50. Aan de fles schieten is wel wenselijk want anders moet nogal vaak vullen. Rondballen (.495) eet hij het liefst.

Air Arms S4/500 .22
Hierover hebben we al genoeg gezegd. En niet alleen ik. Het World Wide Web en allerlei internationale fora staan er ook vol mee.

Daystate MK4 .22
Deze buks is electronisch gereguleerd en is voorzien van een electronische trekker. Grendelt als door boter. Je kunt hem op slot zetten maar je kunt er niet mee faxen.
Hier hebben we er al eens een review over geschreven.

HW80K .22
Een heerlijke springer. Ook zonder een tune zoals deze. Over de HW80 lopen de meningen uiteen of het Magnum springer is of niet. Ik heb dat altijd een vrij zinloze discuusie gevonden omdat het alleen maar over wel/niet ging en er nooit op basis van een energieafgifte wordt gesproken. Is er sprake van een Magnum springer bij een minimale energieafgifte aan de loopmond van 20 Joule? 24 Joule, 30 Joule? En bij welk caliber? 

Diana 52 .177
De Diana 52 is hetzelfde als de Diana 48 maar heeft een wat sjiekere kolf. Ze behoort tot de krachtigste springers van Diana. Deze buks kocht ik bewust in het 4,5mm caliber omdat ik een zware springer wilde met een vlakke kogelbaan. Ondanks zijn kracht en zijn kleine caliber schiet hij toch behoorlijk rustig. Zijn gewicht van 4,2 kg helpt daar zeker bij. Een goed gebouwde en nauwkeurig schietende buks. Wel jammer van dat plastic bouwerk om de loopmonding.

Webley Patriot .25 (staat niet op de groepsfoto)
Toen ik besloot een Patriot te kopen, was de fabriek al in Turkse handen. Nu heb ik natuurlijk helemaal niks tegen Turken maar ik heb wel iets tegen de manier waarop ze hun 'Webleys afwerken. Er moest dus noodgedwongen naar een Engelse tweedehandse worden gezocht. Op het Internet vond ik er 1 in Belgie. In nieuwstaat want de eigenaar schoot bijna allen met z'n 5,5mm Patriot. Kwam dat even mooi uit want laat ik nou net een Pat in .25 zoeken! Er zijn gasrams voor deze buksen beschikbaar. Een met een gasram Patriot heeft al eens een 100m (gas)veer wedstrijd gewonnen. De mijne is orgineel. Met een hele dikke veer erin dus. Als je hem spant hoor je het geluid van het lopen door een grindbak. Dat is z'n charme.

Hieronder zie je het resulaat van de chronytest.

 

Wat opvalt na deze chronytest is...nou ja. Trek zelf je conclusies maar.

Gewaardeerd op 4.4 door 15 mensen

  • Currently 4,399999/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   ,
Categories:   100m luchtgeweren
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (6) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties

maart 30. 2011 16:58

Dank voor de info. Ik vind vooral de energie van de HW80 opvallend hoog. De mijne (getuned) doet 20 fpe.

Hartelijke groet,

Rob

maart 30. 2011 18:31

That 22 ftp of the Patriot is quite amazing. Can you get the same results using .22?

ATB

Daniel

maart 30. 2011 19:30

22 fpe uit een patriot?
Is ie kapot?
Mijn .22 doet 27 fpe, mijn .25 geeft 31 fpe.

cheers,

Drs. P.

maart 30. 2011 21:33

P.

In het tabelletje zat een foutje. Is nu aangepast. 29,8 Joule van de 39,1 Joule van de HW kan nooit beiden rond de 22 fpe doen.

Groet

100mair

april 3. 2011 10:51

Super testwerk, blij om te zien dat de AA's er prima uitkomen ! Diana 48/52 is de beste veerbuks maar dat wisten we al Smile

Groeten van Jan.

Jan

juni 22. 2013 18:17

Pingback from 100mairgun.nl

Career .50 Dragon Slayer op iets meer dan 100m

100mairgun.nl

Reacties zijn gesloten